Wednesday, May 25, 2011

Gelaranku Mek???

Nak tau la jgk,agak2 korang suke x bile dgelar dengan panggilan yg korang xsuke..ehm memang gelaran tue xde buruknye,xde salahnye tp still buat org yg dgelar tue xmenyukai nye..ok terus terang la kan ain sangat2 tidak suke ble org panggil ain MEK...ye btul xde salahnye panggilan tue tp dah ain xsuke nak wat camner..

Orang akan kate ain nie lupe daratan la, lupe diri la,ape2 la lagi tp memang ain xsuke..ape maksud menarik MEK tue??ape maksudnye??nak tau la jgak kot2 lam islam ade maksud yg cantik nama MEK tue..
Ain ade nama penuh,penat mak n ayah carikn tp suka suki je nak tukar jadi MEK haish memang xbole di terima kot....Dan setahu ain la kan bila kta menggelarkan seseorang itu dengan panggilan yg die xsuka kita dah dapat dosa kan..

p/s : kalu korang kena panggil macam tue agak2 sakit hati x??amacam kalu ain panggil korang MEK or AWANG??

5 comments:

iz said...

hehe..sabo jela....mek???ok apa..hurm..ain2..

aien_nad said...

ei.....xde mkna la gelaran tue..ade 3 nma yg bole dpnggil tau..nurul ke ain ke nadiah ke...walaupn susah ckit nk paling kpale kalo pnggil slain nme ain tp atleast ade mksd tau selain dri MEK tue..

Anonymous said...

hahaaha bkn sdap ape pngilan MEK 2....tp 2 adalah pgilan ore kg aje..nk sng sebut n 2 biasanya panggilan yg x yahu nama....tp xpe le atleast ain kna bg tau ore le bahwa ain xsuka dgn pangilan MEK 2.....wan:>

aien_nad said...

xkesah pn pnggilan kg tp ain mmg xbole trime la...xsedap dgr...dh bgthu dh tp dieorg gelak je....mls dh nk lyan dieorg tue..buat xtau sdh...haish...

Nick X-Shooter said...

Agree with your comment ain.. tidak semua org suka dgn panggilan tu sbb bila ditambah awalan mek di dpn nama kita, ia akan hilangkn panggilan kakak, adik or somethings else.. bygkn klau junior atau org yg jauh lbh muda dari kita turut panggil kita mek.. nmpk mcm x respect senior.. itu pendapat sy..