Saturday, June 25, 2011

Dirancang X menjadi,X rancang Menjadi..

Pelikkan??? itu la aturan dunia....urmmmm...
Betul la ape yg orang kate selama nie "manusia hanya merancang tapi Allah menentukan"


gambar xde kaitan ngan jalan citer nie hikhikhik......ngan empunya diri urmmm...maybe teeeeettttttt..... 


Kadang2 beria2 kita rancang nak buat nie nak buat tue,nak gi sane nak gi sini,nak beli tue nak beli nie,nak tengok tue nak tengok nie dan macam2 la lagi tapi semua x menjadi....Tapi kalu hari nie tibe2 je datang idea nak buat something  terus menjadi x perlu perancangan yang lame...thats enough if we has only 2 minutes to make a decision ( wah melampau x agak2nye hikhikhik).
Bila di pikir2 kan macam x logik tapi yg x logik tue la menjadi.....Kadang2 macam xpercaya, pagi p mandi air terjun then pastu tibe2 terus p genting plak....(contoh nie bukan betul2 pun teeeekkkkk)hikhikhik...
Tapi kan kalu xbuat macam tue alamatnye x bjalan la xtiviti kan ye dak??So thats better than nothing...huhuhu..
So korang nak yang macam mane???share la u all punya story morry mane tau bole makan biskut merry skali hakhakhak....

k la daaaaaaaaaaa

p/s : actually ngah boring nie  sebab tue merapu merapi je dari tadi....pecah kaca pecah gelas sudah bace harap balas hakhakhak....

4 comments:

syarifahsidrus said...

manusia merancang, allah tentukan. tapi kita masih diberi akal da fikiran untuk memilih yang terbaik kan :)

aien_nad said...

urmmm.....btul tue..thats y ape yg dberikn oleh Allah tue kita kena guna sebaik2 nye..

akaSHa said...

prnah jugak jd mcm ni, kita rncg dr awl tak jadi akhirnya..

tp prnah la tgah tgk2 harga tket gi kuching murah masa MAS wat promosi, ada sorg cdg nak gi sana rmi2. tetiba smua stuju..trus je booking.. hah..mcm x caya je masa tu..alhamdulillah prkara yg buat kptsan tak smpi brapa minit, kitorg dpt jalan2 jauh sikit..

tu je la ant pgalamannya..

aien_nad said...

hahaha...kn kptusan yg drastik dh bwk memori indah huhuhu...syoknye dieeee....